2021-06-27
黑松露牛油炒枝豆沖繩水雲漬枝豆食唔少,原來加上黑松露同牛油,會係咁香,配合枝豆本身的豆甜,送酒百食不厭。而水雲漬少野,但爽滑加上酸酸甜甜,由其係夏天食,更加開胃清酒combo set (3 shots)店員選擇3枝不同的清酒,分別由淡到濃,配合前菜到串燒再到濃味的主菜,3杯都倒得滿滿,可以慢慢嘆,個人最鐘意第2杯望 ,層次好豐富雞頸肉 雞腎 厚燒牛舌 燒白鱔串燒都有相當的水準,而且雞頸肉唔多地方有得食,大家可想而知,頸其實有幾多肉,亦都因為頸肉所以肉質爽滑彈牙。而燒白鱔燒得相當香,一啲魚的腥味都無,享受滿滿的魚油日本黑豚煙肉火炙牛小排拉麵最後的主菜都相當不錯,黑豚煙肉幾特別,味道與口感其實幾肉豚肉叉燒加煙肉的結合,而且味道又唔會過咸,送酒又係一流。不過最值得講既係個拉麵,雖然牛小排好食,但只係襯托拉麵的配角,首先湯底超級濃郁,其實有點像豬骨湯加黑蒜油,但飲哂所有湯都唔覺口渴,仲問埋經理證實係無加任何味精,所以可想而知個湯底幾正,真心係日本食拉麵才有番這種味道,一食係日本的感覺番咩黎,好正
黑松露牛油炒枝豆
沖繩水雲漬
而水雲漬少野,但爽滑加上酸酸甜甜,由其係夏天食,更加開胃
清酒combo set (3 shots)
雞頸肉 雞腎 厚燒牛舌 燒白鱔
而燒白鱔燒得相當香,一啲魚的腥味都無,享受滿滿的魚油
日本黑豚煙肉
火炙牛小排拉麵