好挂住泰国呀,相信好多香港人都一样喺疫情下已经被困香港就嚟半年!边度都去唔到知道船皇都有啲名气,同价钱好平,今日就同朋友去尖沙咀算系望梅止渴舖头系偏长形,格式比较似香港传统面食铺头,厨房同收钱最近门口位置入面座位都算好多,可以坐廿几个客餐牌都几多选择,唔错本身朋友想试捞面,谂住叫个细捞面,但细面只有午市11am-2pm先有,咁唯有下次再食天气好热,胃口都唔系特别好所以我地叫咗一碗船皇汤金边粉share,再另叫啲小食咁大碗咁多肉食都只系$58,好平𩠌有鸡翼、鸡丝、猪肉丸、猪腩肉、牛腩、牛肉片同牛丸,仲有一大旧炸猪皮咁啱呢晚猪膶买晒无得食汤底睇落都几浓,食落反而系清清地,自然嘅咸,加少少酸辣酱汁好好味食紧先睇到呢个优惠,下次要食埋和牛饮品佢用咗金属嘅碗嚟装,好冰冻我嘅菠萝冰就偏健康,无另外落糖朋友嘅冻柚子柠檬梳打就有汽,更加清新小食炸春卷($22)做得好好外皮好薄同香脆,入面只虾好甜😍牛舌(3串$48)都几厚,味道唔错都算易咬呢个价钱同份量,质素又唔错,真系超抵食如果喺炎热天气下店内冷气风扇开大啲就更好😂
好挂住泰国呀,相信好多香港人都一样
喺疫情下已经被困香港就嚟半年!边度都去唔到

入面座位都算好多,可以坐廿几个客

餐牌都几多选择,唔错

船皇汤面

天气好热,胃口都唔系特别好
所以我地叫咗一碗船皇汤金边粉share,再另叫啲小食

咁大碗咁多肉食都只系$58,好平
咁啱呢晚猪膶买晒无得食

食紧先睇到呢个优惠,下次要食埋和牛

泰式菠萝冰

饮品佢用咗金属嘅碗嚟装,好冰冻

我嘅菠萝冰就偏健康,无另外落糖
朋友嘅冻柚子柠檬梳打就有汽,更加清新

小食炸春卷($22)做得好好

泰式炸春卷

外皮好薄同香脆,入面只虾好甜😍

烧牛舌及露荀

牛舌(3串$48)都几厚,味道唔错都算易咬

呢个价钱同份量,质素又唔错,真系超抵食
如果喺炎热天气下店内冷气风扇开大啲就更好😂
2020-05-11