2019-11-29 266 浏览
去九龍城唔一定係食泰國菜嘅原來呢度都有一間隱世嘅日本餐廳,仲要係師兄師姐開嘅添重點係佢係一間黃店,要大大力去懲罰!今日雖然不適宜飲酒但係佢個$98任飲sake/日本啤酒真係好抵!佢每一台都會送螺肉小食燒甜薯好好味,超級清香同甜!芫荽雞肉棒伴蛋黃醬都好得,咁佢啖啖肉得來又唔會有好多肥肉,間唔中有一兩粒軟骨好爽脆,點埋個蛋黃醬簡直Perfect!鹹蛋豬肉棒個鹹蛋煮到好粉,仲要係外置嘅,一敲就會碎左,本身我係expect佢係豬肉撈左鹹蛋去燒,咁食法又幾特別明太子紫菜飯團裏面係熟咗嘅明太子,飯團表皮燒到有飯焦,食落好香脆!如果明太子可以再多啲就好啦蟹肉薯餅裏面嘅蟹肉係撈左溶咗嘅薯仔,所以食落去嘅時候好似有流心嘅效果原味燒玉子正正常常,好香蛋味豚肉生姜燒定食好大份有麵豉湯同埋前菜,基本上食完呢個已經夠晒飽佢嘅做法有啲唔同出邊嘅豚肉生姜燒,因為佢個汁並唔係話好多燒年糕都做得好正常,大大嚿,咬落去有軟糯嘅感覺依家like佢哋嘅ig/fb都會送一客佢地嘅綠茶/豆腐雪糕,我想講呢個係成世人裡面食過最好食嘅豆腐雪糕超級濃豆腐嘅香味,又唔會好易溶,好正啊!!呢間黃店真係值得懲罰,燒到每一樣都係用心製作,連上
去九龍城唔一定係食泰國菜嘅
原來呢度都有一間隱世嘅日本餐廳,仲要係師兄師姐開嘅添
重點係佢係一間黃店,要大大力去懲罰!

佢每一台都會送螺肉小食
燒甜薯好好味,超級清香同甜!
原味燒玉子正正常常,好香蛋味
佢嘅做法有啲唔同出邊嘅豚肉生姜燒,因為佢個汁並唔係話好多
燒年糕都做得好正常,大大嚿,咬落去有軟糯嘅感覺
超級濃豆腐嘅香味,又唔會好易溶,好正啊!!
呢間黃店真係值得懲罰,燒到每一樣都係用心製作,連上碟都唔會馬虎