2019-12-06
冬天一到,好似食幾多嘢都唔夠,又係時候搵啲好嘢食滿足下個胃,同屋企人去呢間主打吃「磯燒」海鮮既"漁道樂",食最原味嘅燒海鮮。店入面裝修細緻,天花掛左好多燈籠同酒埕,牆身有好多日本畫,感覺置身於日本中。我地點嘅每樣菜式都高水準,好好味。牛油果軟殼蟹沙律,隻軟殼蟹新鮮炸起,個醬用左黑松露醬,囗味獨特,配埋牛油果粒,第一次甘配搭既沙律,好好味。新鮮刺身片,有三文魚,大蝦,北寄貝,油甘魚,墨魚等等,單看刺身色澤就知道極為鮮味。什錦天婦羅,炸漿合格不厚身,食材夠新鮮,炸蝦夠彈牙鮮味。都主菜出場啦,漁。海鮮盛合,有鮑魚,蠔,扇貝,蜆同魷魚 全部都好新鮮。仲有專人幫我地燒,全部都燒到原汁原味,唔似平時自己燒到亁淨淨。甲羅燒,蟹膏釀滿左蟹蓋,再加咗啲蟹籽蟹肉,香氣不斷翻滾,簡直一流,唔會太漏又充滿蟹香。特選壽司盛合,一次過可以食到八款味道。再黎多個芝士焗龍蝦,師傅將蝦肉起左再放入去焗,真貼心,配埋蟹籽,紅蘿白碎同菇粒,口感層次多,蝦肉夠彈牙。滿足
我地點嘅每樣菜式都高水準,好好味。
什錦天婦羅,炸漿合格不厚身,食材夠新鮮,炸蝦夠彈牙鮮味。
特選壽司盛合,一次過可以食到八款味道。
滿足