2018-08-22 52 浏览
每次上嚟食饭目的都系揾猫 白色𠮶只永远都系瞓觉 黑色𠮶只永远都系迎宾我爱金莎 跟餐HKD45。餐牌上面写住系店长最爱 如题最高𠮶粒真系金沙嚟嘅。其实佢系一杯朱古力沙冰 不过仲会饮到唔同flavor 少少咖啡?。 个杯以外嘅沙冰都成座山咁高 叫老豆老母帮手食沙冰 佢哋都觉得味道唔错 就算放耐左都唔会变淡。朱古力控必点甜品(蛋糕) HKD78。 细细个就睇美少女战士睇得多啦 见到呢度除咗厨师发板好吸引之外 仲有唔同造型嘅甜品。 今次就拣咗呢个朱古力蛋糕估唔到佢仲会帮我印埋美少女战士个样上去。 完全回忆返晒童年回忆 好少女心。 朱古力蛋糕味道有啲似brownie 味道浓沃 朱古力迷必叫。 再加埋右上角有个类似雪糕嘅波 不过系比较硬身嘅。 亦都有少量水果粒做摆盘 同朱古力味几夹。 呢间cafe咁出名有猫咪 梗系唔少得有猫咪速纤插喺上面虎虾番茄意粉 HKD188。 咁多个主菜里面最钟意就系食呢啲意粉。好多时候出面嘅餐厅都会帮茄汁意粉加茄膏 我自己就觉得冇必要嘅 净系新鲜嘅番茄味先吸引到我去食。除咗蕃茄之外亦都有三色椒增加味道。虎虾肉质实净 有嚼劲 几好食 几好食另外加咗50蚊试咗份鹅肝小食多滋味
我爱金莎 跟餐HKD45
。餐牌上面写住系店长最爱 如题最高𠮶粒真系金沙嚟嘅
。朱古力控必点
甜品(蛋糕) HKD78
。 完全回忆返晒童年回忆 好少女心
。 再加埋右上角有个类似雪糕嘅波 不过系比较硬身嘅
。 亦都有少量水果粒做摆盘 同朱古力味几夹
。 呢间cafe咁出名有猫咪 梗系唔少得有猫咪速纤插喺上面
虎虾番茄意粉 HKD188
。 咁多个主菜里面最钟意就系食呢啲意粉
。除咗蕃茄之外亦都有三色椒增加味道
。虎虾肉质实净 有嚼劲 几好食 几好食
另外加咗50蚊试咗份鹅肝
小食多滋味 多食脂肪肝
鹅肝外脆内软 不过食少少好啦 食完记得运动
香煎石斑鱼柳 HKD218
。 朋友话想食鱼 就嗌咗个柳畀佢食
。 鱼柳系香煎手法去制造 上面会淋咗啲有少少似芥末嘅酱汁 味道偏向wasabi
。 石斑本来系冇乜味道嘅鱼嚟 唔少餐厅都会加唔同特色嘅酱汁去增加鲜味
。 不过用芥末去调味就真系第一次食 几有趣