2016-11-10 517 浏览
年頭黎過燒左轉 。 係附近見完客同同事仔醫肚 。 諗唔到就食啲食過既 。 起碼唔怕伏先 。 點知一打開門 。 全滿 。 諗住走之際 。 店員問係咪一定要自已燒 。 我心諗 … 鼎 ! 唔燒唔通生食呀 ! 點知我同事竟然話唔洗自己燒仲好就坐低左 。 原來係可以代燒嫁 。 自問燒野食技巧一定唔夠專業 。 咁不如留返啲精神吹下水啦 。當第一碟上黎之時 。 我就知交比專業人士係好明智既決定無輪係肉類又或者蔬菜都燒得剛好 。 牛肉香而不乾 。 車厘茄同青椒水份收乾 。 味道更加濃厚 。 雞皮係一定代燒既。而我好記得上次都食左好多 。 燒到脆又香口又唔油。好似薯片咁 。 正呀喂!代燒之餘 。 落汁料呢個玩樂位會留返比你 。 用個掃掃啲燒汁或者蜜糖 。 除左好食啲仲靚好多 。 就用隻燒雞翼示範下 。 唔洗燒淨食會食得快好多 。 未夠一個鐘就已經飽 。 仲唔洗大油煙同對住個爐 。 比較可取 !