2009-04-15
星期日去搵屋,睇下天后的盤,都貴呀不過一定不會餓死!天后好多食市,掃街甜品茶餐酒樓fine dinning 樣樣有。今日在地產鋪睇盤,隔壁的雞蛋仔味飄過來,見到這間小店keep 住有幾個人排隊;好奇又忍不到香味下排隊買件吃。原來是即叫即做專做Waffle雞蛋仔,怪不得香蛋味keep住飄啦!如果說色(外表),這間小店一定及格,老板是對年青人,門面好新好HIP又好乾淨;說香就真係新鮮出爐蛋香味,因為沒有其他雜食,所以特別見蛋香。我買了Waffle女友要了雞蛋仔;件waffle格餅是厚裝版,老板仔下了很多花生醬,說到這醬是老板自己調不是一樽樽,所以入口較滑兼保持花生味,值得試非一般格餅。女友的雞蛋仔則新鮮熱烘烘,都不會難吃啦!老板話用了健康的糖冇咁肚,女友說OK good我就覺得甜些好些!即叫即做就一定新鮮熱烘烘,但就要等一下!Professional就比較一般街邊檔貴兩元,但接受到呀!

2009-04-19