2021-03-06
星期日同老婆係尖沙咀拍拖食飯,搵到此餐廳主打 CBD菜式,之前都好似無食過加入CBD 做食材的菜式。餐廳裝修新派,大部分的枱都見到中間的廚房及一班廚師努力工作中。菜式主要係Fusion 菜,配搭幾特別,西班牙意大利到地中海款式都有。芒果莎莎吉列蝦墨西哥薄餅,賣相吸引,薄餅尺寸唯一人份量,每隻蝦一片薄餅,兩個人食剛剛好,軟身薄餅配上脆卜卜吉列蝦,增加口感及層次感。日式芥末忌廉香煎廣島蠔闊條麵,微微的嘅芥末味道配上廣島蠔,減低蠔嘅腥味,蠔煎得剛剛好,唔會太熟,有少少juicy 。西西里式老海灣烤爙吊桶,烤吊桶講究火候及吊桶嘅質素,吊桶保持濕潤才會食落軟林林,好有地中海風情。甜品係開心果青檸鮮奶油芒果千層酥,酸酸甜甜加上脆脆嘅千層酥,令人回味。佢哋嘅飲品選擇亦算好多,我們點了熱情果柚子伯爵茶梳打,都好fresh。