2021-12-24 80 浏览
餐牌食物都幾多元化 有日式鍋物 爐端燒 串燒 刺身 天婦羅炸物 丼飯 石燒牛… 亦有酒類提供 形式類似於日式嘅居酒屋 但係就冇壽司提供一坐低職員就為我們送上餐前小食 涼拌鮮蕃茄 蕃茄已經去皮 清甜又多汁 味道酸中帶甜 是一道開胃又清新的前菜三文魚爆丼 三文魚刺身覆蓋整個丼飯 片片是厚切的 肉眼睇刺身已經好新鮮 呈現鮮亮橙色 肥瘦度也適中 這樣剛剛好 太肥的話會越食越漏 餐廳選用珍珠米 米飯粒粒分明 煙韌有咬口 亦有醋味 加點點日式是由已經很提鮮軟殼蟹天婦羅 原隻軟殼蟹炸至金黃酥脆 上枱嘅時候還是冒煙的呢 脆漿很薄很鬆化 與軟綿綿嘅軟殼蟹形成強烈對比 外脆內軟 蟹肉味道鮮甜而且多汁鹽燒牛舌 本人非常推介 牛舌質感爽彈 有厚度所以食落有質感 , 柚子鹽黑豚肉串 豚肉片一層脂肪一層肉 所以食落一啲都唔鞋口 反而有種入口即溶嘅效果 柚子鹽味道清新 有助消除油膩感 整齊串燒拿捏火候與時間很好 食物依然能保持肉汁鹽燒白鱔 魚皮燒到好脆 帶點焦香 魚肉夠厚而且夠肥 充滿魚油香味 而且肉質非常彈牙由於今次我係有訂位嘅 所以餐廳安排咗我哋坐小包廂 包廂與包廂之間亦有竹簾作為阻隔 相對私隱度比較高 梳化

由於今次我係有訂位嘅 所以餐廳安排咗我哋坐小包廂 包廂與包廂之間亦有竹簾作為阻隔 相對私隱度比較高 梳化軟熟 坐得舒服
餐廳亦有較開揚嘅位置 和吧檯位置 提供選擇 喜歡熱鬧 喜歡私隱度高 任君選擇