2020-11-09
一向都鍾意飲唔同嘅手搖飲品,今次第一次去旺角中心呢間Nuttea,選擇非常之多,選擇困難症嘅我覺得樣樣都好想試😂😂😂所以我叫店員幫我推薦一下。店員哥哥話堅果奶蓋茶同埋堅果奶都係熱銷排行榜。我同朋友分別叫左伯爵朱古力堅果奶蓋茶同埋草莓堅果奶蓋茶。一見到已經覺得好驚喜🤣因為奶蓋非常之多,好正🤤🤤 收銀旁邊會有奶蓋摌俾我哋自取,店員哥哥建議先用奶蓋摌享用奶蓋。1️⃣伯爵朱古力堅果奶蓋茶(9/10)杯蓋有教學建議飲用方式。我跟住呢個方法去飲,覺得好滿意,好耐未飲過一杯咁足料嘅奶蓋飲品。茶味非常清香,同伯爵朱古力奶蓋非常配合令成杯飲品唔會太甜,味道恰到好處。朱古力味好濃,好飲過啲連鎖店嘅熱朱古力🍫,奶蓋好多,味道濃郁,飲完會想繼續飲!2️⃣草莓堅果奶蓋茶(9/10)十分之好味,鍾意飲果茶嘅朋友可以一試。係清新之選。草莓味道濃,睇吓啲奶蓋好厚架,果味十足,一飲落口好清甜,唔會酸🥰😋可以Encore!最特別既係,NUTTEA以五種堅果經過冷壓萃取,快速運轉乳化成為純堅果奶。冇牛奶,冇化工既奶精。所以,素食者都可以飲!😍😍😍好喜歡NUTTEA既概念,係健康好味既飲品!🤤所以朋友推薦我一定一定要試!店舖入邊有唔
1️⃣伯爵朱古力堅果奶蓋茶(9/10)
2️⃣草莓堅果奶蓋茶(9/10)
店舖入邊有唔同嘅堅果喺出邊做擺設,好特別🥰
總括嚟講一次係一間我一定會再幫襯嘅手搖杯店!!❤️💪🏼💪🏼因為呢間店誠意十足!單單係奶蓋都由5種堅果打成:分別係:腰果、杏仁、榛果、夏威夷果仁、核桃。🌰
奶蓋非常香滑,飲到尾聲仍然可以食到奶蓋,可想而知奶蓋係有幾多☺️🥰好豐富好有層次既飲品!
新蒲崗、太古坊、觀塘、旺角都有分店🤟🏻好嘢推薦大家一定試🤤