2020-12-12 1128 浏览
食埋呢幾日就無得外出食晚飯🥺今日就約左個附近翻工既朋友食多一餐~今次睇中呢間餐廳既日式輕食感覺,再丼飯,自家製味噌麵團薄餅,手工意粉,小食,甜點等。雖然選擇唔算好多,但環境同餐牌都做得唔錯,簡潔舒服。熟成厚切牛舌丼熱愛牛舌既我,一見到牛舌丼就馬上揀好左~一上枱,佢果然無令我失望~厚厚既牛舌粒,份量亦都唔少。佢地調味比較簡單,所以牛舌既牛香味勁突出,而且口感好好,彈牙有咬口,暫時係我食過最厚切既牛舌~飯底用左珍珠米,軟糯有咬口,但係略嫌唔太夠汁。另外仲有好大堆火箭菜,唔會多肉無菜,比較健康呢!黑毛和牛牛扒丼青森溫泉玉子朋友點既飯~賣相唔錯,溫泉玉子都做得幾靚。牛肉方面,我地都覺得稍為熟左少少。肉質同肉味都唔錯。靜岡柚子胡椒雞翼好惹味既一款小食~胡椒既辣味加埋柚子酸酸地既香味,感覺上無點係其他地方食過相同既味道,幾特別!而且雞翼既肉keep住好嫩滑。靜岡煎茶香蕉焦糖批啲cream蓋住成個批,好有冬日feel!上面落左朱古力醬,同靜岡煎茶粉,令到成個甜點多左清雅既茶香味。入面就係滿滿既焦糖同香蕉,其實只係好簡單既配搭,但係無論係口感定味道我都好鐘意~

熟成厚切牛舌丼

黑毛和牛牛扒丼青森溫泉玉子