2020-09-06
成個環境行日系簡約風,尤其是餐具同埋外賣包裝坐低睇左下餐牌嗌咗個蛋餅,另外加左份玉子燒先黎係餐湯海帶湯,超熱辣辣上枱,好清既海帶味,無好咸或味精feel玉子燒呢個我覺得真係食過最好食既玉子燒!出面好多玉子燒都會加唔同既野,好似好好食咁,其實都係因為有配料然後覺得好食,都已經食唔到本身玉子既味。最外面一層係叫做實身啲之外,入面全部都係勁軟勁鬆既口感,有啲疏乎厘蛋既感覺,加上個調味應該加左啲清湯既味道,然後唔會好甜最後找到甜品啦抹茶葛餅我本身以為加煉奶會好奇怪,結果好夾,應該仲有啲黑糖,好正!.........................如果想食佢嘅甜品,要喺三點之後先至有好似我咁樣一點嚟到食晏晝,食完之後就要去附近行吓等到三點先至嚟買🐒既然等咗咁耐梗係嗌晒佢Menu上面有嘅甜品啦!返到去忍唔住即刻食唔記得影相,結果淨係影到卷蛋🤣我自己覺得佢嘅葛餅同埋卷蛋係最好食!葛餅既口感,食得出係好新鮮,一啲硬都無,而且糖漿唔係好甜,加埋黃豆粉一齊食比例好好,自己食晒成盒都唔會覺得多Mochi 都係新鮮唔硬,鍾意抹茶味多過芝麻味茶餅個皮都係一樣新鮮夠軟熟,不過mochi and茶餅個都係糯米類嘅嘢
坐低睇左下餐牌
嗌咗個蛋餅,另外加左份玉子燒
先黎係餐湯
海帶湯,超熱辣辣上枱,好清既海帶味,無好咸或味精feel
呢個我覺得真係食過最好食既玉子燒!
我本身以為加煉奶會好奇怪,結果好夾,應該仲有啲黑糖,好正!
.........................
如果想食佢嘅甜品,要喺三點之後先至有
既然等咗咁耐梗係嗌晒佢Menu上面有嘅甜品啦!
返到去忍唔住即刻食唔記得影相,結果淨係影到卷蛋🤣
我自己覺得佢嘅葛餅同埋卷蛋係最好食!
Mochi 都係新鮮唔硬,鍾意抹茶味多過芝麻味
茶餅個皮都係一樣新鮮夠軟熟,不過mochi and茶餅個都係糯米類嘅嘢,一次過食太多個滿足感明顯下降,要同人share
最正我覺得係個卷蛋,買咗抹茶同埋抹茶紅豆兩個,先講個卷蛋海綿蛋糕,十分有濕度同軟熟!入邊個抹茶餡好濃好甘,一啲甜都唔覺,食唔濟!出面既抹茶粉份量啱啱好,絕對會再買!
佢啲甜品都去得好快,好快就賣晒,亦都因為咁所以啲嘢真係好新鮮!佢所有甜品都係建議你即日食,我有啲mochi放左下雪櫃,成件事已經冇咁好食,所以建議大家都係買返去一齊分享,可以試多幾款😌😌😌