2017-10-21 309 浏览
星期四的晚上,好想外出吃飯,其實好想食磯燒海鮮加燒肉,但由於太即興,既沒有訂位,一時間亦想不到食邊間餐廳,行下行下到創興廣場,抱著試下walk in 放題博下有沒有位!樂天大喜屋佔創興廣場全層,都几大,但間隔係開揚的,感覺怪怪地~~店員帶位後,我們即刻開動落單,睇完落單紙發現其實不太多選擇...但有啲特別的菜式,好似鮑汁膾花膠、燕窩蛋白、梳打特飲、玉子燒等等,這些款式有別於平常光顧的日式放題店,至於是否吸引,這有點個人,但感覺很中式酒樓菜式呢!味道方面亦不過不失吧!還有一個特點係刺身方面可點選長腳蟹蟹腳,但腳很幼,不大多肉而且海水味太喊~~另外還有一個自助吧供顧客自行拿取沙律,冷盤,熱清酒,梅酒等,還有註場壽司師傅即場制作軟殼蟹及海胆手卷!

2017-10-12