餐厅: 上海婆婆336 (iSQUARE國際廣場)
资讯:

2017-08-27 340 浏览
返返下工突然間好想食小籠包,可惜公司附近無,一收工就約埋啲同事去isquare嘅上海婆婆,好在時間尚早,唔使等位!<蘿蔔絲拌海哲皮> $63炎炎夏日真係要食返個開胃嘅涼拌小食,蘿蔔絲酸酸甜甜咁,海哲又夠彈牙,一黎到唔夠15分鐘就俾我地KO左<薺菜豆腐魚羹> $118叫左個例牌,我地4個一人一碗左右,薺菜同豆腐都切到好細碎,連埋啲鮮魚肉碎,唔使點都可以就咁吞,難得個芡又啱啱好,唔會太稀或者太過杰,真係老少咸宜。<麻辣小籠包> $38有人話食原味小籠包太普通,係咁話要叫個特別啲,好啦見你地陪我黎,我就順下你地意叫個麻辣! 辣度好怡人,唔會搶左啲肉嘅鮮味,湯汁又多又鮮,不過就有人頂唔順係咁飲茶,但我個人食得辣就覺得好似同原味小籠包差不多<腿茸津白> $75津白用上湯煮到好入味唔會過鹹,又夠淋,我一個人都食左4,5條<毛豆肉醬辣炒年糕> $78呢款肉醬當然唔會係平時肉醬意粉果啲肉醬啦!佢係用甜豉油做嘅醬汁加肉碎,最鍾意年糕果種煙煙韌韌嘅口感,我地4個女仔都唔想食飯,嗌呢個就最perfect!<生煎鍋貼&#

<蘿蔔絲拌海哲皮> $63

<薺菜豆腐魚羹> $118

<麻辣小籠包> $38

<腿茸津白> $75

<毛豆肉醬辣炒年糕> $78

<生煎鍋貼> $38
最怕食到翻煎或者凍左嘅鍋貼,呢度嘅鍋貼係熱辣辣㗎,個皮一啲都唔黐牙,又有肉汁溜出黎,忍唔住自私食成晒碟!

<南瓜餅> $45
飯後甜品南瓜餅,個皮係用南瓜蓉猜成嘅,口感煙煙韌韌好似煎過嘅糯米糍,個餡就係豆沙,唔會太甜。

總括黎講我地4個都好滿意, 唔止食物, 環境都好好, 坐得舒服, 食飽繼續坐喺度傾計啲員工都唔會好似想趕你走, 唔錯。