1K
2022-11-14 80 浏览
有時想飲個茶都幾難, 平日要番工, 星期六日就多人到死, 好耐冇食點心, 決定放工去食!邊個話夜晚唔可以飲茶! 漢口道依間可以話係小型靚酒樓, 裝修靚, 仲有卡位, 環境舒適。驟眼睇落點心款式不比酒樓遜色, 反而仲有D酒樓冇既特別點心, 叫左幾樣試下。紅菜頭蘿蔔絲酥餅 $28食親都係蘿蔔餡, 原來紅菜頭一樣得, 口感同蘿蔔幾乎一樣, 味道香甜, 外層酥脆香口。三色小籠包分別係原味, 川辣味同黑松露味, 最中意松露味, 個味好出, 豬肉餡亦OK香。 另外佢有飯餐, 係我最中意既籠仔飯, 而佢個籠仔係大籠仔, 好大份! 加左錢升級做龍蝦帶子飯, 半隻龍蝦真係有個籠咁大, 飯有淡淡荷葉香, 重重既蒜蓉香, 食個陣覺得好香, 但食完個口就好臭~~~ 菜膽瑤柱火腿燉老雞依個湯出色, 估唔到鋪仔細細會有燉湯飲, 足料鮮甜熱辣辣!杏汁燉蛋白杏汁濃旭味道好香, 配上滑溜蛋白, 天氣涼左食就最岩, 感覺滋潤。呀仲有個亮點依度荼錢只係$3/位,仲有young d既白桃烏龍, d茶係夠濃, 唔係hea你既。

紅菜頭蘿蔔絲酥餅 $28

三色小籠包

菜膽瑤柱火腿燉老雞
依個湯出色, 估唔到鋪仔細細會有燉湯飲, 足料鮮甜熱辣辣!

杏汁燉蛋白