2025-06-27
呢間串燒店其實我已經bookmark左差唔多半年,見到佢係尖沙咀開左新分店,同朋友又夾到時間,就終於可以一齊去了!🆕適逢新分店開,佢地都推左啲新item,比之前大概望過嘅menu更創新,更獨特。而且想講,佢地價錢真係平民到癲,$10-20一串wor,去邊度搵?🈹🈹🈹/焦糖菠蘿鵝肝醬多士$58/鵝肝醬係mushy嘅,配落極脆嘅多士上🍞再加上會爆汁嘅焦糖菠蘿🍍好開胃,口感好正/蟹粉日式豆腐$68/入面嘅豆腐好軟身,外皮好掛汁,個醬汁有勁量蟹粉🦀所以每一啖都好鮮😍/椒鹽紫菜九肚魚配泰式辣醬$68/呢個配搭係出色嘅,外層好鬆脆👍內裏嘅九肚魚比我想像中更軟,整體口感唔錯。配泰式辣醬係好惹味嘅🌶️食完會香叫酒飲嘅🍻/蒜蓉燒蠔$48/哇~呢個燒蠔超香🐚蒜味十足,口感好飽滿🧄/鹽燒牛舌芯$28/來食串燒,第一樣要叫嘅一定係牛舌啦🥩呢個牛芯口感帶少許彈牙嘅感覺,油香十足😌/韓風燒牛肋肉$28/呢個好出色😍好似食緊韓燒,咬入去除左牛味,就係甜甜地嘅味道😚/汁燒雞隔膜$20/我好少咁欣賞橫隔膜,但呢個油香同口感真係無得輸🤩每一啖咬落去嘅,啲雞油就會係你口腔內爆發🐔/味噌松阪豬$15/我極力推介任何用醬醃製過嘅
/焦糖菠蘿鵝肝醬多士$58/
/蟹粉日式豆腐$68/
/椒鹽紫菜九肚魚配泰式辣醬$68/
/蒜蓉燒蠔$48/
哇~呢個燒蠔超香🐚蒜味十足,口感好飽滿🧄
/鹽燒牛舌芯$28/
/韓風燒牛肋肉$28/
/汁燒雞隔膜$20/
/味噌松阪豬$15/
我極力推介任何用醬醃製過嘅肉類串燒,也太出色了吧🫢個豬豬口感完全唔鞋,好香,然後個味噌味係你咬落去個下自然散發出來,唔會過鹹,係一種超級融合嘅感覺🐽🐽
/香燒翠玉瓜$10/
呢個都係大推嘅串燒選項!自然味好香,翠玉瓜燒完,依然係juicy嘅🥬🥒
/蜜糖燒菠蘿$10/
菠蘿都係我嘅串燒必食之一,甜甜嘅菠蘿汁散佈口腔係一個好好wrap up🍍🍢
/港式蜜糖多士夾雪糕$48/
Wrap up嘅wrap up,原本無打算食甜品嘅我,見到menu上有呢個有趣嘅item,就被佢吸引左了🍯多士薄脆帶少少蜜糖味,入面係雲呢拿雪糕,好邪惡但真係幾好食救命🍨
*$10-$20區都係兩串起