2017-11-29
之前係有人係網上介紹過滿屋放題可以任食藍鯨吞拿魚,而我男朋友就好鐘意食呑拿魚,所以前日收工就同佢去咗荃灣到食啦一出電梯就見到門口已經設置好聖誕裝飾,好靚!我哋睇住師傅即劏原條藍鯨吞拿魚,師傅手工好純熟好快就將好大條嘅藍鯨吞拿魚切成條狀藍鯨吞拿魚非常厚身而且全部都係任叫任食,超易回本期間限定嘅象拔蚌刺身非常新鮮,食落鮮甜彈牙好味到停唔到口蒜蓉粉絲蒸扇貝,蒜蓉份量超多,而且蒸嘅時間剛剛好,唔會令到扇貝太老人蔘雞湯超足料,除左有好多人蔘同半隻雞外,仲有紅棗,非常健康,最適合養身嘅人飲呢個豆腐外脆內滑,再配上黑松露,好好味呀蜆肉麵鼓湯,蜆肉好大粒又完全無沙好新鮮呢度嘅飲品都非常特別,除咗有平時放題有嘅飲品外,仲有手調飲品我哋就叫咗一杯荔枝冰極旋風同藍糖白桃梳打試吓,兩杯嘅賣相都好靚好夢幻最後緊係要食埋兩大王牌雪糕,Movenpick同Haagen-Gazs啦季節限定係我至愛既士多啤梨乳酪味,正呢餐放題食到滿足,環境裝飾靚!而且種類比其他放題較特別,最重要係可以任食原條即劏藍鯨吞拿魚和象拔蚌刺身,簡直超回本呀
藍鯨吞拿魚非常厚身而且全部都係任叫任食,超易回本
呢個豆腐外脆內滑,再配上黑松露,好好味呀