Sepoy Mess

「Sepoy Mess」呢間印度-British混搭餐廳真係好有驚喜!位於尖沙咀嘅環境,夜晚一到門口就見到個燈飾招牌好有氣勢,入面裝修好有特色,混雜咗殖民地風同印度風味,木質同石牆設計好有型,坐低即刻有種高級感。餐牌選擇多,仲有Royal Hyderabad Biryani同Dal Makhani之類嘅招牌菜,令人食指大動。我試咗佢哋嘅烤羊肉串同三文魚,肉質嫩滑,烤得香口,配上啲清新洋蔥同青檸,味道層次豐富。特別係三文魚,表面焦香內裡juicy,配個小份青醬超正!飲品方面有個cocktail加咗肉桂,顏色靚到爆,入口酸甜帶香,解膩一流。仲有Pinot Noir紅酒,2023年份嘅,口感順滑,配菜食真係啱到fit。主菜有咖喱雞同Naan,咖喱濃郁入味,啲香料同牛油香好搶戲,而Naan烤得鬆軟,啖啖有芝麻同芫荽味,同咖喱一啖入魂!服務員態度友善,見我唔知點揀仲有耐性推介,速度快又唔會亂咁催,感覺好舒服。價錢方面算中上,但質素同環境真係值回票價。唯一小小缺點可能係位有啲隱蔽,唔係好易搵,但一入去就知值得!下次同朋友嚟,定要試吓佢哋嘅buffet,預咗大啖口印度美食!🍛🍷