2025-01-24
今日同太太行elements順便搵食,黎到平台呢聚多高級西餐廳覓食,睇中左呢間好有特色既sepoy mess點解話佢特色呢,因為真係香港好少見既印度菜,香港人未必食得慣,好彩佢仲fusion左英式風格落去,成件事成high class!餐廳裝修都唔差,牆上掛左好多軍皇既相同步槍,staff見到我地係到欣賞仲好熱情咁拎左落黎比我地玩,好驚喜勁開心!食物方面都好高質,呢杯mocktail Masala Chai Punch睇落都覺得好靚,上面加左肉桂同八角,飲落甜甜地好清新Ras Leela,用gin做基酒既cocktail,加左raspberry酸酸甜甜,無乜酒精味好快上頭grilled salmon tikka,就咁睇以為燒到好乾身,但原來內裏仲keep到好多汁好軟身,而家調味好足好入味軟殼蟹卷,中間卜卜脆,配上醬汁食好出色Keema Masala Tacos,中間夾左羊肉碎,面頭加上sour cream同自家製青草醬,食落無乜騷味Chicken Kadai,黃油雞焗到勁淋勁軟身,醬料多到睇唔到隻雞,食得出好重奶油,好食到連醬汁都食乾淨!
軟殼蟹卷,中間卜卜脆,配上醬汁食好出色
Keema Masala Tacos,中間夾左羊肉碎,面頭
加上sour cream同自家製青草醬,食落無乜騷味