2020-10-25
今日得閒行開油麻地,突然間好想食印度野,所以就專登搵咗間高評分給印度餐廳!呢間餐廳門面有好多相,亦都見到有好多唔同嘅評分,感覺好唔錯!入面嘅位置唔算話好大,不過的骰得來,全部都佈滿着印度毛氈🥰 呢間餐廳係有一位來自印度既老公同尼泊爾既老婆開既。我哋叫咗自己最鍾意食嘅Butter Chickem同埋咖喱羊膝,仲有Garnic Ngaan😋頭盤係胡椒餅,黎一味係印度菜裏邊最常見到嘅頭盤,胡椒味唔算特別重得來又好夠脆💛 我地真係食唔停口!最令我哋驚喜嘅係Butter Chicken! 同我哋喺印度食到嘅一樣咁好食!豐富嘅牛油味再配Cream🥰🥰,之前喺重慶大廈都有食過印度餐廳,不過味道已經港式化咗。所以用佢黎襯Garnic Ngaan,已經食到舔舔脷😋😋咖喱羊膝處理得好好,咖喱嘅味道掩蓋左羊肉既蘇味,所以就算本身怕食羊肉都可以試吓!比起牛肉嘅質感更加好味🤣整體餐廳亦都好實惠、價錢唔貴,嘢食亦都好大份充料!一定會再次黎食💛💛
胡椒餅
Garnic Ngaan