2018-05-29
饞嘴的我,什麼地方的美食都唔放過,包括印度菜,既然朋友介紹又不妨試一試,一入內發現環境有別於一般印度餐廳,感覺好時尚又不失印度色彩好鍾意呢個幻菜燈地方有兩層,食物定價合理唔會高,味道很不錯,值得再食一坐下,店員即送上這個脆脆的餅及三色醬,脆餅鹹鹹帶點辣,可配上這三款醬食,味道酸酸鹹鹹,我都忘記問店員什麼名堂,失禮之後就點了個自家秘醃沙律HKD55有蕃茄粒,洋蔥,青瓜,紅蘿蔔及印色秘醃葫蘆巴葉酸酸的帶清新,清幽的印度香料氣味,加上入口好爽好清甜食印度菜點少得咖喱雞,呢款係馬德拉斯咖喱雞HKD112當中還加入椰奶肉汁煮成,上面灑上少許椰粉,既點睛又夠香,入口不會辣帶點甜,椰香撲鼻雞肉入味又嫩滑好食,不太鹹,味道討好而呢個藏紅花米飯HKD52更係我每一次食印度菜必點的,其實它是印度香米飯,入口好香,口感煙韌又不硬不軟,食落幾過癮既然有得食,又點可以無飲品?點了我至愛印度瑪沙拉香茶,雖然餐牌標示小壺,但其實都頗大壺,只不過HKD35這里跟平常飲到的有點不同,就是自己加糖,可以控制甜度,很好入口帶印度香料氣味,而且好滑,令人回味最後必試甜品-玫瑰奶球HKD30/2粒印色熱糖漿奶球,相比其他印度餐
好鍾意呢個幻菜燈
地方有兩層,食物定價合理唔會高,味道很不錯,值得再食
之後就點了個自家秘醃沙律HKD55
有蕃茄粒,洋蔥,青瓜,紅蘿蔔及印色秘醃葫蘆巴葉
酸酸的帶清新,清幽的印度香料氣味,加上入口好爽好清甜
食印度菜點少得咖喱雞,呢款係馬德拉斯咖喱雞HKD112
雞肉入味又嫩滑好食,不太鹹,味道討好
既然有得食,又點可以無飲品?
這里跟平常飲到的有點不同,就是自己加糖,可以控制甜度,很好
入口帶印度香料氣味,而且好滑,令人回味
最後必試甜品-玫瑰奶球HKD30/2粒
印色熱糖漿奶球,相比其他印度餐廳吃到的,這里的最好味,入口暖暖,一口咬下軟軟帶奶香,外型又幾特別,味道很棒!
已經記低餐廳電話了,準備下一次再食過,味美!