餐厅: 大滾友火鍋
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2021-09-07 28 浏览
又黎元朗搵食,打邊爐真係無論冬天定夏天都甘鍾意☺️☑️特色卜卜蜆煲有超級多蜆🐚食到最尾都仲有🤣粒粒大大粒,非常肥美同新鮮😋冇一粒係梅既。湯底仲加咗啲芹菜同紅棗,所以湯底好香同清甜。亦可以按個人喜好簡辣度,我就簡咗小辣,真係唔太辣,食得辣既朋友可以放心叫辣啲🌶☑️酒香陳香花雕浸牛肉打邊爐又點可以唔叫牛🐮哩款牛係手切個種牛肉,因為有少少牛筋,所以咬落好有咬口同濃濃既牛味😋亦唔會鞋👍🏻重點係份量都幾多,岩哂食肉獸🍖☑️手打鮮牛肉丸我以為係平時食開個種牛丸,但原來哩個係用新鮮牛肉搓成既丸,食落更加有牛味同新鮮呀❗️唔洗煮太耐,保持到爽口彈牙👍🏻👍🏻☑️鳳尾鮮蝦雲吞雲吞入面包住一隻係原隻既新鮮鳳尾蝦🦐佢地已經好貼心甘去咗蝦殼,因為係新鮮蝦既關係,食落好爽口😍入面仲有少少豬肉🐷出面層雲吞皮亦唔會太厚。☑️滑捋捋雙拼 - 手打蟹籽蝦滑&黑松露墨魚滑手打滑類係叫愈多愈抵,所以我就簡左雙拼,墨魚滑係食到淡淡黑松露香😍但又唔會搶咗啲墨魚味🦑個蝦滑加咗蟹籽,口感更加豐富🦐兩個都滾一陣就得嫁啦❗️所以好爽口。☑️娃娃菜食得肉多叫左個菜中和下,娃娃菜好新鮮,份量都幾多。☑️即炸響鈴又係打邊爐點可以冇既野,同出面食開既一樣,炸到脆卜
又黎元朗搵食,打邊爐真係無論冬天定夏天都甘鍾意☺️
☑️特色卜卜蜆煲

☑️酒香陳香花雕浸牛肉

☑️手打鮮牛肉丸
☑️鳳尾鮮蝦雲吞

☑️滑捋捋雙拼 - 手打蟹籽蝦滑&黑松露墨魚滑

☑️娃娃菜
食得肉多叫左個菜中和下,娃娃菜好新鮮,份量都幾多。

☑️即炸響鈴
又係打邊爐點可以冇既野,同出面食開既一樣,炸到脆卜卜,冇油味。