2021-10-08 366 浏览
相信有唔少人都去過南豐紗廠打卡行街睇手作,行完之後想坐底靜靜地食個tea, 呢間絕對揀得過😗簡約嘅裝修,木品配搭🪑佢坐位相對比較少,但都代表佢夠舒服夠靜!保持社交距離!___________英式司康 $30濕潤帶牛油香味🧈微暖,食落非常鬆化😋配埋香滑cream同佢嘅果醬超正😋果醬仲要有一粒粒果肉架我超鍾意食scones,所以一望到Menu有就即刻落單🤣好彩無令我失望,之前食過啲係好乾又硬嘅🥲___________韓式高麗菜炒五花腩定食🍱 $88香辣五花腩仲有塊煎得好靚既太陽蛋,白飯上配左我鍾意嘅飯素~呢份定食雖然幾辣,但好惹味😆另外仲配左個紫薯蓉好好食~成個set 好滿足___________煙三文魚牛油果他他貝果🥯🥑$78賣相幾靚,不過貝果表面略嫌有點過硬,但不過內裏係煙韌軟熟嘅都ok👍🏻牛油果生熟程度啱啱好,香滑有果香☺️入面除左有三文魚同牛油果,仲有青瓜粒,成個感覺非常清新,亦有幾種口感👍🏻___________巧克力拿鐵 🍫☕️$45上面有一塊濃濃朱古力係表面🍫所以飲落好似朱古力咁😋反而咖啡味就少啲,又好飲又提到神~都幾好吖___________百里香檸檬梳打 🍋🥤$50無乜驚喜,
英式司康 $30
濕潤帶牛油香味🧈微暖,食落非常鬆化😋
配埋香滑cream同佢嘅果醬超正😋果醬仲要有一粒粒果肉架
韓式高麗菜炒五花腩定食🍱 $88
另外仲配左個紫薯蓉好好食~
成個set 好滿足
煙三文魚牛油果他他貝果🥯🥑$78
巧克力拿鐵 🍫☕️$45
百里香檸檬梳打 🍋🥤$50
無乜驚喜,味道不過不失,幾清新唔甜~