2021-10-21 297 浏览
嚟過呢度兩三次,都係第一次寫食評,menu同印象中有少少唔同咗,但係咖啡依然好飲,環境仍然舒服😌下午茶時間嚟到,唔使等位就入得,其實2:30之後大部份喺南豐紗廠嘅餐廳都冇咗lunch set,散叫相對貴,我哋都係行芸晒成個紗廠先決定再返來,因為價錢上相對平,又好肚餓嘅關係prefer有飽野落肚。我叫咗明太子煙三文魚扁意粉,其實有少少後悔,因為相比起友人嘅海鮮冬陰功意粉略為有啲乾都齋,煙三文魚都係凍的,建議店家可以稍為整熱少少⋯⋯至於友人叫嘅海鮮冬蔭功反而吸引得多,只係蝦食落去就知道係雪藏,如果定價$98⋯⋯我可能會expect係鮮蝦,情願少一兩隻🦐其實叫左碟蕃茄雜腸蘑菇意粉,係三樣食物之中最平,雖然冇影到相,但係如果再俾我揀可能我會揀個樣⋯⋯

2021-10-21