2020-12-10
今日試下南乳吊燒雞今日出品唔錯個人覺得皮脆肉脆火候夠,亦算扺食$68/1隻當然而家問題係,今日靚,但聽日就好難講飲飲食食,生活大小,好多時都要睇彩數。另外個碟,係數楊州炒飯,無用生菜,而用芥蘭。叉燒係懶健康型(乾硬),佢呢度既燒味真係唔算太出色(每日既分別,相差可以好大,好似有化妝同完全素顔既差別)其實,要玩健康型,少油少肥路線,用梅頭部位,應該都可以做得好正。我唔介意貴少少,做唔到物超所值,但唔該,都起碼要一分錢,一分貨(唔介意佢打個9折),咁樣已經好好架啦!補充返:炸鮮奶,蘿蔔酥,芋角(偶爾會有),一至五,三點幾左右,就會推出黎清貨,由下午茶大中小點一律價$17,降至$12坦白講,炸鮮奶個餡兒,甜味多過奶味,溝粉溝多左,不如大瀛喜放題既炸鮮奶,但外皮夠香。蘿蔔酥皮唔夠香,色澤欠奉,有時d蘿蔔絲又乾又柴,性價比不如富臨。富臨既蘿蔔酥相對而言,每間既品質都好穩定,如果唔係傳菜阿姐慢慢行/走勻全場,基本上上到枱都仲係熱既。
今日出品唔錯
個人覺得皮脆肉脆火候夠,亦算扺食
$68/1隻
當然而家問題係,今日靚,但聽日就好難講
飲飲食食,生活大小,好多時都要睇彩數。