2020-03-29
今日有一種想食放題的心情,出左旺角黎到御滿屋,人氣依舊出眾。相信無論有無食開放題的人都知道「滿屋」系列品牌係放題界數一數二,所以都好放心咁黎到食。🔷日式放題 💰190 💙75/100🔹自助區去過幾間滿屋都有設置自助區,呢到當然都不另外,呢到的自助區主要擺放既食物有甜品、前菜、沙律及某些炸物。係食物未準備好時可以拎下前菜或者倒碗湯飲下又得,可以節省等待時間的過程,亦能夠按份量拿取。🔹刺身刺身份量有跟足order的數目,真係寫幾多就黎反幾多片,魚生都係above average的放題水準。三文魚偏厚切,非常肥美;滿屋著名既甜蝦及大赤蝦都食左不少,大條得黎又鮮甜,仲要係原隻連頭上;卡比覺得另一必點的非北海道帶子刺身莫屬,非常厚身且鮮甜。🔹熟食 (燒物、天婦羅、廚師推介)食物選擇及種類真係多不勝數,相信大胃王都食吾哂咁多款呢。天婦羅炸得又香又脆,仲要係新鮮炸起,尤其是個蝦及秋葵,都系脆卜卜而且無食到成口油;串燒牛舌燒到無乾喵,牛柳粒亦多汁,仲有玉米粒爽口又甜,熟食部分真係難以食哂。🔹飲品、甜品、水果飲品種類繁多而且全部都係任飲,均放置係自助區,即使係日本清酒梅酒定係凍冰冰的啤酒、無糖茶類都有提
🔹自助區
飲品種類繁多而且全部都係任飲,均放置係自助區,即使係日本清酒梅酒定係凍冰冰的啤酒、無糖茶類都有提供到,冷熱亦任君選擇。食到最後去拎甜品,有多款口味的蛋糕,亦有每人限定一杯的品牌雪糕,黎個放題happy ending。