2023-04-22
大堂茶座位於酒店大堂中央,有好高樓底。二樓有弦樂演奏著古典樂曲,非常有氣氛!喺生日正日惠顧大堂茶座晚餐,兩位可以獲得生日蛋糕一個。四位或以上, 可享一位免費兼獲贈生日蛋糕一個。BIRTHDAY SET DINNER 生日餐牌每位$558,有麵包、頭盤、主菜、甜品、飲品、生日蛋糕。五星級酒店 3 courses + 生日蛋糕,性價比算高!BREADS每人有三個麵包,法包、餐包同埋黑麥麵包。餐包鬆軟,黑麥麵包黑麥味重。STARTER煙燻三文魚配幼嫩羅文生菜、三文魚籽、油封馬鈆薯煙燻三文魚雖然無太重煙熏味,但厚切肥美。三文魚籽魚油味香濃。羅文生菜鹹香味適中!時令蔬菜湯配薄脆麥多士蔬菜湯足料,蔬菜味濃!MAIN COURSES香煎星鱸配燴雅枝竹、香草塔布勒沙律星鱸外皮煎得好香,魚肉嫰滑!米形意大利粉配野蘑菇、青簾筍、蠶豆米形型意大利粉,爽口彈牙!加配炭燒珍寶大蝦兩隻珍寶大蝦炭燒好惹味!DESSERT 檸檬蛋白撻好大件,檸檬味唔會太酸,蛋白好香滑!DRINKS我地叫咗兩杯熱嘅Cappuccino,好大杯,泡沫綿滑,咖啡唔苦。BIRTHDAY CAKE士多啤梨慕絲蛋糕,酸甜味適中,因為用慕絲唔係忌
BIRTHDAY SET DINNER
BREADS
STARTER
煙燻三文魚配幼嫩羅文生菜、三文魚籽、油封馬鈆薯
煙燻三文魚
時令蔬菜湯配薄脆麥多士
蔬菜湯足料,蔬菜味濃!
MAIN COURSES
香煎星鱸配燴雅枝竹、香草塔布勒沙律
星鱸外皮煎得好香,魚肉嫰滑!
香煎星鱸
米形意大利粉配野蘑菇、青簾筍、蠶豆
米形型意大利粉,爽口彈牙!
米形意大利粉
加配炭燒珍寶大蝦兩隻
珍寶大蝦炭燒好惹味!
珍寶大蝦
DESSERT
檸檬蛋白撻
好大件,檸檬味唔會太酸,蛋白好香滑!
檸檬蛋白撻
DRINKS
BIRTHDAY CAKE
士多啤梨慕絲蛋糕,酸甜味適中,因為用慕絲唔係忌廉,唔會膩。
士多啤梨慕絲生日蛋糕