2017-04-25 583 浏览
返夜收工落到荃灣半夜兩点見肚餓,經過翠華原來24小時營業的就走入去揾食,問問侍應咁夜有乜食,佢竟然答我已經有早餐咁就要叫個B餐喇,從未試過半夜食早餐叫咗唔夠5分鐘左右沙爹牛肉麵凍O茶已經送到(個送餐既男侍應好好禮貌)食啖麵先,麵質相當普通,太淋喇但唔係發水咁,感覺就好似個麵事先係用水浸住浸鬆,當有客入單時再係咁2煮一煮就放上碟,食落係熱嘅但唔似啱啱住好囉沙嗲牛肉味道正常而且夠淋,總結呢碟麵好油、麵淋、唔夠熱,慳功夫所致至於個豬仔包就一般般啦,又係微暖唔夠熱,蛋呢肯定係即整既夠熱,可惜又係同好多茶記一樣用蛋漿整嘅,完全冇蛋味,唔好食呢D咁既食物質素普通到唔普通,是但揾間有心機做既茶記都贏你啦,都唔知點解你會咁出名
咁就要叫個B餐喇,從未試過半夜食早餐
2017-04-25
$38 (早餐)