2021-01-01
樂天王朝嘅小籠包一直係我嘅至愛,前段疫情既時間,佢仲要做半價嘅優惠,於是我即刻衝左去食,而家亦做緊外賣自取六五折既快閃驚喜優惠,非常抵食😋將軍澳哩間樂天王朝環境舒適,位置寬敞,枱與枱之間唔會太接近,都坐得幾舒服🎈原味小籠包我叫咗六粒小籠包,呢度嘅小籠包皮薄多汁,非常鮮甜好食🎈炸饅頭本身想嗌流沙奶黃包,但係因為已經賣晒,所以唯有試吓炸饅頭,呢度嘅炸饅頭外脆內軟,而且份量好大,沾上煉奶,香甜好味🎈川味涼皮之前喺內地已經食過涼皮,今次試吓樂天王朝嘅涼皮好唔好食,佢嘅涼皮比較厚身,咬落去煙煙韌韌,好有咬口,醬汁酸酸辣辣,非常開胃,仲有青瓜絲,撈埋一齊食,口感好豐富🎈黃朝擔擔拉麵擔擔麵辣到適中,麻醬味濃郁,面質比較粗身好咬,整體來講味道都唔錯,不過食到落尾會有啲鹹,飲返兩啖茶中和下就啱啱好🎈桂花酒釀丸子最後甜品叫咗個酒釀丸子,之前喺另一間都食過酒釀丸子,仲記得個味道非常唔錯,但呢一間嘅酒釀丸子令我有啲失望,因為佢嘅酒味太濃,基本上冇咩桂花味,佢嘅丸子都幾多,我諗呢個甜品比較啱啲鍾意飲酒嘅人整體來講,呢個半價下午茶真係非常抵食😋襯有優惠可以再食多次
🎈原味小籠包
我叫咗六粒小籠包,呢度嘅小籠包皮薄多汁,非常鮮甜好食
🎈炸饅頭
🎈川味涼皮
🎈黃朝擔擔拉麵
🎈桂花酒釀丸子
整體來講,呢個半價下午茶真係非常抵食😋
襯有優惠可以再食多次