2021-12-12 278 浏览
k11分店新開張做緊買一送一個兩日冇去到,不過都想試下。咁啱嗰日經過尖沙咀,見到『雪山莓莓凍』 做緊半價, 跟住佢嘅指示上IG宣傳,用到呢個優惠,仲有禮物送。排隊都排咗好耐,前面眼睇有大概十個人,不過可能大家都用呢個優惠,又要㩒IG,又要㩒嚟㩒去,所以落單嘅時間都用咗大概30分鐘。落單嘅時候店員話要等20分鐘,不過我見到佢啲飲品都出得好快,最尾等咗5分鐘就攞到喇。其實嗰日天氣幾凍,我係想飲熱飲嘅。不過見到呢杯嘢半價,又只係得凍飲,就頂住頭皮試下啦。叫店員少啲冰,佢話少冰嘅話,會比較多碎冰,無咁滑。但係因為我覺得太凍,所以都係叫咗小冰。 果然係飲到好多冰粒。因為我自己唔想飲咁甜,所以嗌咗無糖。杯嘢飲裏面有士多啤梨味,係新鮮嘅士多啤梨,仲有啲士多啤梨味嘅啫喱,可以咬下,有口感。就咁飲就冇乜味,加埋啲cream就好啲。杯嘢最貴嘅應該係頂頭粒士多啤梨,又真係好大粒,有幾好味喎,夠甜。如果原價49元買呢杯嘢,我就唔會飲啦。半價一試都可以嘅。

。如果原價49元買呢杯嘢,我就唔會飲啦。半價一試都可以嘅。
2021-12-04