2009-04-16 17 浏览
今日忽然好想食茶餐廳的多士, 就醒起呢一間隱蔽的茶餐廳。其實今次係第2次去喇, 今日食一點, 頭半個鐘一定勁多人, 所以我走去SHOPPING 一陣先到, 點半到達, D 人潮都陸續散去^^。點了午餐A, 有奶茶 (我覺得茶餐廳靈魂飲品唔係其他野, 而係杯奶茶同COFFEE, 不過我唔鐘意飲茶餐廳的COFFEE, 所以次次都係飲奶茶。)仲有一塊多士, 雙旦, 叉燒通粉。唔好以為呢D 咁普通既野周圍都食到, 我話你知, 向中環就無乜邊幾間, 有都貴到抽筋, 所以我覺得30蚊食到係唔錯架啦~ 而且好多餐廳LUNCH 時間唔會有呢D 食LAW, 好似港式咁, 貴一半, 仲要係食意粉, 對於我呢D 唔係食咁多野既女士, 真係浪費唔少野。其實真係無之前D 人講到呢到咁差LAW, 多士熱架WOR, 通粉同奶茶都唔錯架, 有機會可以一試架。
今日忽然好想食茶餐廳的多士, 就醒起呢一間隱蔽的茶餐廳。

點了午餐A, 有奶茶
仲有一塊多士, 雙旦, 叉燒通粉。

午餐A-熱奶茶, 牛油多, 雙旦, 叉燒通
2009-04-16