餐厅: 美心皇宮 (德福廣場1期)
资讯:

餐厅: 美心皇宮 (德福廣場1期)
资讯:

2019-08-22 1762 浏览
今日喺德福广场附近工作的朋友约咗我喺呢间美心皇宫食午餐,两个人食咗5款点心,饱得好紧要:1. 金钱肚 : 正!不过由于啲汁好浓郁,食完啲点心要留起一只用来装剩下的汁,否则就会沟埋其他点心,搞到所有点心一样味。底部有两件好味的柚皮!2. 带子肠粉:啲带子沟埋有啲虾,鯹鯹地!啲肠粉皮霉霉地,No Good! 3. 棉花鸡:全香港最好食嘅棉花鸡入面的鱼肚就是美心皇宫了!唔知点解我行匀成个西环啲海味舖都揾唔到呢只咁靓嘅鱼肚,可惜𠮶旧鸡麻麻哋好味,如果唔系就完美了!4. 虾子柚皮 - 正!好入味!摆到明系用上汤煨过。5. 咸水角 - 正!做得好出色!6. 干蒸牛肉 - 粗糙左啲!味道麻麻!唔够牛的鲜味!唔知点解喺加拿大多伦多啲唐人餐馆食干蒸牛肉同埋山竹牛肉都特别有鲜味。7. 鲜竹卷 - 好一般,馅料唔够鲜味,鲜竹唔够鲜竹味!8. 鲮鱼球 - 麻麻,唔够弹牙,唔够鲮鱼的鲜味。买单一个大点、两个中点、一个小点及一个肠粉,茶钱每人$14(比观塘孔夫子餐馆贵两蚊),但系呢度嘅水仙茶真系好好饮,就算好深色同埋好浓都唔会苦涩,钟意叹茶嘅朋友千祈唔好唔记得点水仙茶!呢度服务好好!我早几日打电话来订枱居然订到,

4. 虾子柚皮 - 正!好入味!摆到明系用上汤煨过。

5. 咸水角 - 正!做得好出色!

7. 鲜竹卷 - 好一般,馅料唔够鲜味,鲜竹唔够鲜竹味!

8. 鲮鱼球 - 麻麻,唔够弹牙,唔够鲮鱼的鲜味。

呢度服务好好!我早几日打电话来订枱居然订到,十分之开心!我早左5分钟到,但系接待处已经迫爆人。

埋单总共$207,每人$104,算系抵!其实还有很多款式的点心,但系得两个人食唔到咁多。
鲜竹卷
金钱肚
虾子柚皮
2019-08-22
等候时间
2 分钟 (堂食)
咸水角
棉花鸡