2018-01-05
今日行完Sogo thankful week,經過澳門逸園中心,有個姐姐派緊傳單咪拎張睇下,原來係10/F一鳴燒嘅宣傳,上去試下先!晏晝有餐,亦有串燒,好多款式!我同阿仔兩個人,佢又想食烏冬,我又想食串燒,所以乜都嗌啲!黎左餐前小食係海蜇,酸酸地好開胃,仲跟埋個麵豉湯添!跟住黎埋個生牛肉稻庭烏冬,啲牛肉好多,又嫩!烏冬就彈牙,配合個熱辣辣嘅湯好暖胃!為怕唔夠飽,叫多左個迷你汁燒牛肉丼,話雖係迷你,但啲牛肉,洋蔥,雜菌都鋪滿飯碗,個汁甜甜地,牛肉又冇渣,撈均成碗食曬!最正係晏晝可以食到串燒,鹽燒松葉蟹腳仲有咸咸地嘅海水味,好鮮!甲羅燒配上生鵪鶉蛋,自己撈均,好滑好香嘅蟹膏味,仲有少少飯同紫菜配埋俾你夾住食!大啡菇燒完仲好多汁,加左少少鹽已經好夠味!豚肉露筍卷啲露筍好嫩好新鮮!最後個烏冬餐仲包左一杯野飲,食完飲完真係飽曬呀!
最後個烏冬餐仲包左一杯野飲,食完飲完真係飽曬呀!