2015-07-08 2426 浏览
好食既野再食多次都唔区既! 星期五又黎食lunch啦, 上次讲左好想食吉列豚肉, 所以今次就嗌左, 配青豆薯仔汤。其实我唔食青豆, 以前可以拎走佢, 点知原来青豆同薯仔都打融哂系汤入面, 想唔食都唔得啦! 成个汤好大浸青豆味, 无乜薯仔味, 所以饮左两啖就放弃左...等左阵吉列豚肉就到啦, 我嗌既系大size所以有两大块。望个样都觉得好味, 切落好松软, 唔厚粉, 咬落去好爽外脆内软, 而且唔会好干, 就咁食都唔觉得油。旁边仲有啲酸青瓜好开胃, 夹埋黎食就岩岩好, 唔洗食饭都够啦! 个汁系好微辣既千岛酱, 隔离仲有啲沙律酱椰菜丝, 都好好味。但个饭就差少少, 无珍珠米既感觉, 唔太中意。个menu有咁多野拣, 下次又可以食第2样啦!
2015-06-26