2018-07-15 73 浏览
銅鑼灣又有新餐廳喇,今次係日式居酒屋,位置非常之方便,一出地鐵站轉過彎就到啦。店內環境用咗木做主要裝飾,幾舒服有味道。今次我地係黎食lunch,lunch menu選擇都好多,而且價錢都好合理。我地要咗一個日式牛肉鍋,首先有沙律,漬物同埋面豉湯做前菜。主角牛肉鍋相當足料,先講主角牛肉,唔會太肥,脂肪比例岩岩好,而且牛肉味都好濃,份量亦十足。除咗牛肉之外,仲有唔同嘅蔬菜,豆腐,冬菇,雞蛋,而且仲有我最愛嘅粉絲。粉絲將清甜既醬油味醂湯底完全索晒,好好好食呀!而朋友就要咗一個鍋燒湯烏冬,一份炸餃子。先講餃子,睇個樣都知道有幾脆,但又唔會太油膩,但饀就冇咩特別,係普通青菜豬肉。到鍋燒湯烏冬,昆布湯底比牛肉鍋嘅更加清甜,配料有一隻天婦羅炸蝦,冬菇,紅蘿蔔同埋去皮雞粒。主角手打烏冬夠晒煙un,浸左湯咁耐都完全冇淋。而且同樣地份量都好多,食完之後真係超飽肚!

店內環境用咗木做主要裝飾,幾舒服有味道。

我地要咗一個日式牛肉鍋,首先有沙律,漬物同埋面豉湯做前菜。

主角牛肉鍋相當足料,