餐厅: 龍記飯店
资讯:

2023-04-05 1671 浏览
女服务员们服务态度,说话方式,行为举止都系女汉子咁,粗枝大叶,即系虽然冇讲过一句粗口,但感觉每句说话语气似讲咗咁但又唔代表冇礼貌🤣反而男服务员们就温文些。我一路食一路观察,觉得很搅笑。一心只想食烧味饭,但竟然有炖汤,而且价钱亦唔贵,好过自己买料,搅一轮先煲得𠮶一两碗--单/双拚烧味饭--$59(例汤/咖啡或茶/冻饮+3/红荳冰,可乐+$6)**天麻炖鱼头汤**$55**叉烧/烧肉饭****红荳冰****叉烧烧肉双拼饭**烧味份量十足,叉烧肥瘦适中,大大片,好好味。而大大嚿烧肉口感就麻麻,脆皮和肉分开,皮很薄但微脆,而肉质比较干身,一点肥肉也没有**天麻炖鱼头汤**味道香浓稠厚,目测中药材料劲多,天麻,红枣,圆肉,天芎,白芷....反而找不到鱼头嘅痕迹😅感觉就系养生,而且不用自己煲,干手净脚**红荳冰**淡花奶占咗整杯嘅三份二,红荳淋甜,只加$6有咁嘅质素,劲想饮多杯,但能力有限,眼濶肚窄。

--单/双拚烧味饭--$59
(例汤/咖啡或茶/冻饮+3/红荳冰,可乐+$6)
**天麻炖鱼头汤**$55
**叉烧/烧肉饭**
**红荳冰**

**叉烧烧肉双拼饭**

**天麻炖鱼头汤**
感觉就系养生,而且不用自己煲,干手净脚

**红荳冰**
淡花奶占咗整杯嘅三份二,红荳淋甜
,只加$6有咁嘅质素,劲想饮多杯,但能力有限,眼濶肚窄。