2020-08-13 173 浏览
開心🥳⋯⋯簡單今日既午餐係多國菜式......勁👍👍(星加坡咖喱雞🐔)(巴基斯坦🐑羊肉)(美國式漢堡包🍔)配(中國烏龍茶)————————-由於疫情期間,返工時間都不太隱定,每日吃飯的時間也不定時,或公司指派到某區工作,所以休息時間也是按自己的工作完畢,才會想起吃飯😂😂今天也不例外又到午餐醫肚仔時間,見到有間新開既快餐店,其實工作也未完,不過反正就腳,就入去吃個午餐😊————————又係全部印度人,不過有一個中國人,相信他們都是好拍檔⋯⋯中文又係講得好叻.....———————🟢🟠我今日既午餐認真犀利,點犀利法,午餐都比我食到多國菜式......勁😁——————🟪星加坡與印度又帶一點港式的咖喱🍛雞🐔———味道不錯,咖喱味道清香,雞肉和薯仔也炆得相當腍😊——————-🟫巴基斯坦味道的羊肉——-原來巴基斯坦既咖喱🍛味道係咁😊幾得意禾,食咖哩,好似飲紅酒🍷咁分味道、分國家,哈哈,食個午餐都可以咁好玩咁開心🥳——————-🟥美國式口味既漢堡包🍔——-個包同塊雞🐔扒都熱辣辣,🍔包好新鮮好軟熟,雞扒肉質嫩滑,外皮帶一點脆,醬汁味道適中帶點微辣,吃落好惹味,入面鋪滿新鮮爽口的蔬菜🥬,有番茄🍅、生菜🥬
開心🥳⋯⋯簡單
今日既午餐係多國菜式......勁👍👍
————————-
今天也不例外

————————
又係全部印度人,不過有一個中國人,相信他們都是好拍檔⋯⋯
中文又係講得好叻.....

———————

——————

🟫巴基斯坦味道的羊肉——-原來巴基斯坦既咖喱🍛味道係咁😊

——————-
🟥美國式口味既漢堡包🍔——-個包同塊雞🐔扒都熱辣辣,🍔包好新鮮好軟熟,雞扒肉質嫩滑,外皮帶一點脆,醬汁味道適中帶點微辣,吃落好惹味,入面鋪滿新鮮爽口的蔬菜🥬,有番茄🍅、生菜🥬⋯⋯等等。
全部食物都係即叫即製,新鮮熱辣辣

———————
🟨飲品——-配上枝裝中國紅茶
食完咖喱,飲反枝冰冰凍凍既紅酒.......爽爽爽
—————-
係到食嘢既感覺好舒服,店員十分有禮貌,傾談之中,覺得印度人好有團結的力量的心,就是吃這個午餐的時間,也從說話中睇會到他們的一顆熱誠的心工作,希望日後他們得到努力的成果⋯⋯
👍👍👍👍👍👍