2018-11-29
今日去開黃大仙,順便搵朋友食Lunch,朋友介紹說一定要食呢間和氣食堂,中午1點,呢間餐廳人氣最勁,差不多坐滿啦,好彩還有兩個位餐廳闊落干淨,坐得舒服,台面夠大,可以叫多小小野食,好怕那些日本餐廳勁細張台,叫多樣小食都放唔落。朋友食了多次,所以就由朋友決定食咩啦,樣樣都幾吸引。和氣*極強*特盛定食$138好豐富啊我們太餓了,這個餐真是極強👍燒黑豚腩丼👍軟殼蟹沙律👍蒸蛋👍火灸左口魚邊壽司🍣油甘魚壽司🍣海膽壽司🍣帆立貝壽司🍣珍寶赤蝦壽司🍣三文魚籽壽司🍣燒黑豚腩肉好正啊,小小肥邊豚肉咬落去甘香可口,薄薄一塊,醬汁香甜,配蔥花一口一口飯食,一定要試啊。刺身壽司夠新鮮,左口魚邊入口融,三文魚籽勁大粒,足料。茶碗蒸,蛋很滑,很香的蛋味,里面有明太子,雞肉,菇,略微咸了一點。整個餐分量多,十分滿足。壽喜牛肉鍋定食$78配胡麻冷奴,白飯壽喜燒都是我最愛,份量好多,$78抵食,里面有粗粉絲,豆腐,菇,好多肥牛,肥牛在滾燙里慢慢浸熟,嫩滑,壽喜燒湯底不會太甜。胡麻豆腐很滑,口感像雪米磁,好特別,好鍾意食。跟餐可以半價叫特飲,我們點了凍朱古力咖啡,熱泡沫咖啡,半價飲咖啡,價錢抵讚👍非常豐富的午餐,有質素,唔
好豐富啊我們太餓了,這個餐真是極強👍燒黑豚腩丼
👍軟殼蟹沙律
👍蒸蛋
刺身壽司夠新鮮,左口魚邊入口融,三文魚籽勁大粒,足料。
整個餐分量多,十分滿足。
配胡麻冷奴,白飯
非常豐富的午餐,有質素,唔怪得甘多人排隊,多謝朋友介紹。