2017-04-27 522 浏览
系觀塘反左咁耐工,餐廳都試過吾小間,今次尼間系一亞太中心既Fish &Chick Plus終於令我有動力去打系OpenRice既第一篇食評.....其實尼間餐廳都系經同事推介先會有尼次光顧的經驗,不過真系"不食不相識",食過先知原來有d料到上星期公司有一位同事生日,我地提早一日打電話book定位,浩浩蕩蕩一行10人就去食laaaaaaaa午市時間,系觀塘反工既人都知,食飯要排隊系必然的,好彩我地早有準備,提前book定,當日中午1245到的時候,餐廳已經半滿,淨反既枱9成都有留座,所以話尼,手快有手慢無😬😬講反佢地既午市套餐,其中包括頭盤+主菜+餐飲,價錢由$68起,午餐選擇系西式餐廳尼講算幾多,我當日就揀左蘇格蘭蛋配沙律+野菌炒扁意粉配黑松露汁+凍🍋紅茶。落單至上菜大概15分鐘左右,系即點既做既前提下,時間上算幾快,對於爭分奪秒既lunch hour尼講,加分!!上菜luuuuuuu蘇格蘭蛋配沙律: 各位觀眾,,,流心蛋😍好老實,前菜做到尼個水準,真系冇得輸👍👍野菌炒扁意粉配黑松露汁 ($88): 尼個pasta勁好食,意粉又有咬口,個黑松露汁好香,推介x100😋😋餐飮方面就正常凍0

上菜luuuuuuu

餐飮方面就正常凍0茶,不過食咗兩款比夠"劉"嘅餐之後,飲番杯開胃嘅凍檸茶,冇得頂呀🤣🤣🤣

同事comment都吾錯,個個都話要再食!不過人地餐廳招牌嘅烤雞同炸魚,今次就冇機會試啦,唯有等下次再encore,但我相信。。。會好快😏😏
2017-04-12