2018-10-07
早前同事試過lunch表示不錯,是次有同事生日所以黎食生日飯,食完評價係: 唔會再黎。我們一行6人約1:05pm入座,set lunch menu上有6款,我地好快就決定叫其中5款,有一款意粉要2份,大家share食。落單時個男職員仲同我地reconfirm order一次。我地全部人前菜都要湯,是日係洋蔥湯,味道不錯,份量都好足,飲完都幾飽。其間我地一路傾計,一路等食物,等到1:30pm見未有食物我地就叫左drink先,誰不知等到1:45pm 都無任何食物上菜,我地就問職員,職員表示好快就有,最後大約等多8分鐘就上菜,但仍然係一個一個course咁上,由於每個course份量好少,所以我地每人分少少就可以清左個碟,等職員快d上另一道菜,所以放棄連相機先食。其間,女經理上一個course係我地無叫的,因為係牛,我地係share食,有一半人唔食牛,所以一開始已經無叫。就直接同女經理講上錯course,點知女經理話: 你地無叫?我地就話: 係呀,我地要左A意粉x2,BCDEx1。女經理問: 你地唔食牛?當時我地全部人呆左!無諗過作為一個經理會如此反問食客,正常都會話幫你換返。隔左2秒回過神
我地就話: 係呀,我地要左A意粉x2,BCDEx1。女經理問: 你地唔食牛?當時我地全部人呆左!無諗過作為一個經理會如此反問食客,正常都會話幫你換返。隔左2秒回過神來就話係呀!女經理先幫我地拎返入廚房。
最後野飲有一杯又送錯,熱奶茶變熱檸茶因爲我地得1個鐘食飯,等上菜已經等左有45分鐘,無時間再換,同事唯有將就喝。
食到最後,連個飯後甜點都同其他枱唔同,當時已經2點幾,可能原先既cake已經分曬,好彩個奶凍個味ok。其實所有主菜都好普通,反而係個湯同甜品合格。