2022-01-27 75 浏览
今日去旺角買些裝修物料🛍,越行越肚餓,最後決定去食放題😊,旺角選擇放題食店都有好多,最後我地決定去創興廣場既「樂天大喜屋」食午餐!呢間日式放題之前都食過,地方大坐位多,食物選擇都好多,今日一行三人一坐低,就立即點選了一盤刺身,三文魚、油金魚、鯛魚、北寄貝及蝦...等等,每樣種類都有,亦非常新鮮😋!🐟芝士鰻魚玉手壽司、🦞龍蝦沙律拌櫻花蝦多士、🦐黑松露赤蝦拖羅蓉魚生、🍣和風黑松露吞拿魚他他壽司,每件壽司除咗精美外,配搭亦很有創意😊!雪花牛肉鍋,壽喜燒湯底加入牛肉、香滑豆腐、白菜、金菇、大葱和冬菇味道甜甜地不錯😋!比目魚就最好味😋醮一點沙律醬就更惹味👍!再來一碟肉質清爽的煮大蝦,味道亦不錯!總括來說,大約二百蚊食個中午日式放題,任食三小時,的確抵食👍🏻👍🏻!