2018-07-16 64 浏览
好耐冇行過得寶商場,大裝修完後果然煥然一新好有懷舊feel,行過一間大魚屋台食肆門口見有好多食客等位,我都唔執輸又等埋一份入去試試。嘩!入到店內好colorful,色彩繽紛嘅佈置好有心思,連廚房都有裝飾吊燈,開放式廚房感覺特別衛生。有兩個凍櫃載滿各種唔同日本品牌嘅飲料。原來有午市定食優惠餐,叫一個定食有七款食物,學生仲可平幾蚊,閒日重免加一,晚市食滿$200蚊仲有九折優惠。啲碗安格斯牛肉鍋烏冬,入面有好多牛肉,入口甘香;配料有冬菇、茶樹菇同溫泉蛋,烏冬條條煙靱得嚟又好輭淋,豬骨湯底夠鮮甜。與別不同是味噌湯入面都有料,湯味濃郁。最後當然唔少得食甜品,芝麻雪糕好香芝麻味,紅豆雪糕豆味重,香滑唔會太甜。啲間大漁屋台嘅午市定食,呢啲價錢有咁多款食物確係好優惠。

有兩個凍櫃載滿各種唔同日本品牌嘅飲料。

與別不同是味噌湯入面都有料,湯味濃郁。

啲間大漁屋台嘅午市定食,呢啲價錢有咁多款食物確係好優惠。