今天下午一家人去飲茶,諗住去富臨食點心,去到7樓好多人,之後叫左我哋嘅落去樓下嘅喜臨門,侍應同我講話係一樣都係富臨嘅咁咪落咗去囉。     落到去樓下居然同上面掙好遠,上面人好多,落到樓下居然得幾個客,員工全部圍埋一齊食飯,我哋見無人招呼就自己搵張枱坐落,等啲酒樓員工食完飯,我哋就叫佢地幇手開位同落單,每次叫一個樓面佢轉個頭就叫其他人過黎落單,自己走去其他地方,幾次都係咁⋯⋯比我嘅感覺就是唔想做咁。    落左單上菜都算快,我地點左:脆皮叉燒包、燒腩仔、菜苗餃、蒸飯、豬潤粥、流沙包、蘿蔔糕、XO醬炒腸粉、椒鹽魷魚    流沙包、蒸飯、豬潤粥係一貫水準,味道不錯。     脆皮叉燒包熱,辣辣新鮮好味十分好食。    燒腩仔皮脆買相不錯可惜是太喊好似食鹽一樣。    XO醬炒腸粉送黎的時候唔係好熱,食落囗中間未熱得透,味道還好,就是辣左D冇XO醬味。    菜苗餃變了味,唔食得同部長講就即刻同我地取消左。    椒鹽魷魚建議大家千萬不要點!!!好 細碟、買相差。魷魚比乾魷魚囗感仲要差,又硬更加冇魷魚鮮味連咸味都冇,好似食緊冇味嘅軟膠咁。連旺角街邊檔都不如。
    流沙包、蒸飯、豬潤粥係一貫水準,味道不錯。
     脆皮叉燒包熱,辣辣新鮮好味十分好食。
    燒腩仔皮脆買相不錯可惜是太喊好似食鹽一樣。
    菜苗餃變了味,唔食得同部長講就即刻同我地取消左。
2015-09-29