2014-08-09 724 浏览
上次同朋友來食了榴槤甘露同waffle,個榴槤甘露已經不用我多講,個個都知出名多料新鮮好味😋😋但上次個waffle我就真係覺得好一般!唔夠脆味道不足😕今次再度光顧,老闆再度推薦waffle,本來我同朋友都冇興趣再試,不過老闆話改量左新配方,拍晒心口叫我地俾多次機會試下!咁就一於再試多次啦!真的不得不讚!新配方既waffle係出乎意料既好味!佢個外皮脆之餘唔會好硬身,而且好有蛋味,即使冇加醬係面亦都好夠味!另外再配上不一樣既雪糕球(應該係movenpick)!整個waffle set絕對係完全升級左!大讚呀👍👍另外我地仲叫了楊枝甘露涼粉😄小甜谷有樣野好好,就係佢地用料好足同新鮮!佢地楊枝甘露好香好重芒果味,每啖都係新鮮芒果肉再配涼粉!另一樣特色係佢既配料之一既"甘柚",点解我會咁講,出面好多楊枝甘露中係放入一大舊既甘柚就算,簡直係求奇,食完只會覺得我只係張一舊舊既生果一次過食!但小甜谷真係俾我感覺好細心好有水準,佢地係張甘柚搣到一小粒一小粒再放入甜品中!食得出佢地既認真同細緻!絕對加分!又多一樣成名作品😀😀最後當然有我地既最愛榴槤甘露啦!水準冇變!都係咁好味😍😍

對加分!又多一樣成名作品😀😀

最後當然有我地既最愛榴槤甘露啦!水準冇變!都係咁好味😍😍