2016-11-23
講到食放題,點少得旺角嘅兆萬。今次去行街,見到三樓有新嘅放題,所以就同左朋友去試試。二百令蚊一個人,加$50仲可以升級!升左之後,有松葉蟹腳、黑松露和牛壽司、拖羅壽司、珍寶帶子同赤蝦刺身等等一開始當然叫刺身試試水溫先,有珍寶帶子同赤蝦、虎蝦,仲有三文魚、鯛魚同油甘魚!整體都新鮮,而珍寶赤蝦更係我的最愛,鮮甜而且爽口。至於油甘魚同鯛魚都無咩腥味。最後到松葉蟹腳,蟹肉新鮮但要自己慢慢拆肉喇!我地亦叫左紅之花 & 橙之花,賣相同平時嘅花之戀差不多,但可以見到師傅花左心思係配搭上。而最值得推介係黑松露和牛壽司,和牛微微燒熟,配上黑松露醬,味道更香口!之後叫左幾款小食,雞泡魚乾較為少見,但口感都幾特別。雞軟骨就炸得非常脆口,但最吸引我都係芝士炸年糕,雖然比較膩,但流心嘅芝士令我食多幾件。朋友中意食串燒,所以叫左2大碟。其中最為特別係煙肉荔枝卷,香甜荔枝被煙肉包住,清甜得黎又帶啲咸香味!而翠肉瓜就燒得比較腍身,但多春魚就燒得燶左啲,所以有少少苦澀味。整體不過不失,但味道略為咸左一啲最後就黎到甜品,馬卡龍細細粒,但中間係果jam做餡,味道有啲奇怪。Chocolate Brownie味道好濃郁,但相對
紅之花 & 橙之花
黑松露和牛壽司