2011-03-14 5 浏览
家樂坊地庫有幾間食店,因為晚飯時間黎,預左一定要等得耐,所以拎左三間位(諗住邊間有位先就入邊間)。因為之前試過味吉拉麵館覺得幾好味,又想試下其他野,而且同行友人比門口隻餃子吸引到,所以最後決定食呢間,點知...........老實講,dinner set又的確係幾抵,我們叫左三個餐,S2/S3/S5S2:餃子6隻,叉燒拉麵,炒飯,沙律,湯/汽水 ($58)S3:餃子6隻,炸雞/炸豬排 炸麵 ,沙律,湯/汽水 ($58)S5:餃子6隻,咖哩牛肉烏冬,汽水 ($58)其實我係食S3的,真係唔知點餐時何來的勇氣會點了炸麵餐,事後超後悔,先講沙律,超salty,又帶點酸,麵豉湯,淡而無味,炸雞炸麵,炸雞就普通的炸雞,冇特別好亦唔差,但係炸麵就出事啦,炸麵係羅漢齋炒麵個麵底,配上一碗類似「湯羹」的東西一起食,味道真的好怪而service方面就真係好差,雖然呢間唔係五星級飯店,但服務真係.................我們三個人,佢就安排我地坐「橫枱」,三人排排坐,好難傾到計。坐「橫枱」跟對面的客人好近,對面客人講乜野,你都知道。問佢可以對住坐嗎?經理話唔可以,對面兩個兩個坐(因為再安排多兩枱客

S2:餃子6隻,叉燒拉麵,炒飯,沙律,湯/汽水 ($58)
S5:餃子6隻,咖哩牛肉烏冬,汽水 ($58)

先講沙律,超salty,又帶點酸

麵豉湯,淡而無味,

問佢可以對住坐嗎?經理話唔可以,對面兩個兩個坐(因為再安排多兩枱客入座),
唉,可見佢地只顧生意,唔顧客人啦。
另外,有一個waitress拎錯餐比客人,客人自然話唔係佢啦,那個waitress一時唔知要點做,馬上面露不悅
而且,因為一人一碟餃子,而我個碟又係最遲黎,有個waitress放係我朋友個邊,我即刻話:放呢度,佢臉上又露出驚訝我叫佢放黎我個邊的表情,難道waitress不應該這樣做嘛?

總括黎講,呢間食店只係顧生意,完全忽視客人的感受,客人坐得唔舒服,又如何享受晚餐呢?

抱歉未能提供相片啊
2011-03-12