2018-04-08
星期日下午 叫左碗豬紅貢丸豬軟骨米線 三餸驚太多叫左少米線碗米線一黎到 貢丸兩粒 豬紅六小粒 豬軟骨...哇 得一舊!?十蚊得舊?仲有一舊扮豬軟骨嘅薑...我忍唔住叫個侍應黎問下 豬軟骨係咪得一舊?佢竟然答我係😵 然後我話另外一舊係薑黎㗎喎 佢話你叫咪有囉!🤔🤔第一 我冇見到有一個餸係薑 第二 會唔會叫一舊薑做餸呀?然後個侍應走去同其他侍應黎睇舊薑 好似當展覽咁 然後個呀嬸黎睇完講左個「哇!真係好大舊薑喎!」就走開左🤨好費解 咁姐點呢?再隔多分鐘又有個呀叔攞個碗黎 話俾番舊薑佢換番一舊豬軟骨俾我 心諗點解要換嘅?佢要擺番舊薑入去淆湯?😵定怕益左我所以要一換一?算啦 快食快走啦諗住!食啦 少米線又真係少到食幾啖就冇晒 豬軟骨又咸 炸醬又凍冰冰 湯又唔熱....我真係未試過食米線會唔飽 今次係第一次 亦都會係最後一次!🤬