2009-04-03 1 浏览
一家人到龍皇酒家食, 係因為門口的海報標榜個大廚係十大名廚,仲掛到成條頸係獎章, 好似好權威咁係唔係咁好,梗係要試吓先知啦, 於是成家人就決定妹妹既生日喺呢度食! 我地坐喺二樓, 上層感覺舒服一點, 因為下層好似比較腥, 有幾個大魚缸... 餐牌係幾張紙合成, 有點散亂, 婃合意見, 叫左走地雞, 花蓮鹵肉, 炒菜心, 同花膠扒 ( 生日主菜 三百幾蚊一客)最好食係個走地雞, 因為好香雞味, 用酒煮過既雞肉調味得相當之好, 推介! 鹵肉都唔錯, 入口即溶, 只係唔食得太多, 漏.. 不過味道都好好!花膠扒第一次食, 原來係好膠既物體, 我唔係好鍾意, 不過媽媽話好補, 哈, 我唔係好識食..生日快樂呀, 妹!

生日快樂呀, 妹
!