2019-08-30
今日同朋友出咗旺角兩個咁啱都想食泰國嘢 於是係openrice到搜尋下 有冇啲平靚正泰國菜食 最後決定就嚟咗阿來食飯裝修方面 同一般茶餐廳格局差唔多 上菜速度亦都好快 款式方面 星馬泰菜式每樣都有 仲有 二人套餐可以選擇 我哋今次叫咗泰式鮮蝦炒金邊粉 $54夠鑊氣 火喉十足 唔會黐埋一舊舊 食落酸酸甜甜 鮮蝦算大隻食落爽口 再加埋豆腐乾絲芽菜韭菜等材料 材料豐富 配埋青檸汁一齊食非常惹味串燒沙嗲 $78/6串串燒有豬肉同埋雞肉各半 串燒燒得啱啱好 唔會話太乾身 再加埋沙爹醬撈埋一齊食 沙爹醬 食落有淡淡椰香同埋甜 唔會話好辣 味道唔錯芒果糯米飯 $58有我最愛嘅芒果糯米飯 芒果同埋糯米嘅比例各佔一半 唔會只係比哂糯米飯而得幾塊芒果 芒果夠熟透 食落非常甜 再加埋椰漿同埋糯米飯一齊食 煙煙靭靭 作為飯後甜品 非常滿足泰式奶茶 泰式咖啡泰式咖啡加煉奶同埋牛奶 飲落香滑 有淡淡嘅咖啡香 喺熱辣辣嘅天氣下嘆番杯泰式飲品 確實係涼快
我哋今次叫咗
泰式鮮蝦炒金邊粉 $54