2021-07-16 113 浏览
本來抱住試新嘢心態,諗住比較下同另一間的duck & waffle 有咩分別,但成個過程好唔開心食到有點想喊。食物方面,鴨腿淡淡的唔夠味,無另一間咁酥脆,窩夫都好鞋口,好乾。終於明白點解人地可以賣貴一倍。不愉快經歷如下:入去時餐廳只有三個人,我揀左二人枱坐低,店員話之後會好多人叫我坐吧枱我ok。 換左位後佢又話之後會有三位客人,示意我離開吧枱坐去門口,我話門口太熱不如我坐返二人枱之後快食比返張枱佢。因為我都明白小店想full house做多啲生意。最後坐左一陣店員話我一定要坐門口個張。女店員話會幫我關門等我有冷氣,但係成餐飯我幫間餐廳關左5/6次門,因為坐喺門口真係又焗又熱,店主可以試吓夏天坐呢個位打開門食飯。女店員係笑笑口,態度都係好好講唔好意思。不過我就覺得間鋪嘅policy好唔flexible啲人都唔得醒目。如果做生意係為左之後入來的客人而令現時幫襯緊你嘅客人唔舒服嘅話,咁就不如寫明繁忙時間唔做一人生意,因為會呀左一張枱。最後多謝女店員喺我15分鐘後差唔多食完時幫我調第四次枱,坐喺有冷氣的位置。仲話:坐入小小可以坐耐啲唔使咁快走(well姐係我坐吧枱,坐門口,坐二人枱都要被人趕走

不愉快經歷如下:

最後多謝女店員喺我15分鐘後差唔多食完時幫我調第四次枱,坐喺有冷氣的位置。仲話:坐入小小可以坐耐啲唔使咁快走(well姐係我坐吧枱,坐門口,坐二人枱都要被人趕走)。成間店都比我坐勻咁滯😂 喺小店食個差唔多$200嘅便飯,體驗真係差過去食連鎖快餐店😢